sinterklaas workshops

Foto volgt zo spoedig mogelijk.

Zoek eventueel op internet op de term Lambeth taart

Woensdag 27 november: Sinterklaas Lambeth stijl workshop

De taart is goed in te vriezen t/m 5 december.

U leert tijdens deze workshop hoe u een 15 cm Ø taart vult en afsmeert. Voor de vulling kan er gekozen worden uit een swiss meringue vanillecrème, kruidnootjescrème, een jam of banketbakkersroom.

Hierna zal u het biscuit licht afsmeren (crumb coating) met swiss meringue vanillecrème. Voor het maskeren van de taart mag u de crème zelf kleuren om vervolgens met verschillende spuitmondjes en technieken de taart op de spuiten/ te decoreren. Dit kan in kleurtonen, maar een uitbundige taart met verschillende kleuren kan natuurlijk ook.

De taart kan eventueel nog gedecoreerd worden met sprinkles, strikjes of een kleine fondant decoratie.

Deze taart is iets kleiner maar wel hoger zodat we aan de zijkant ook een mooie gespoten decoratie aan kunnen brengen.

* deze spuittechnieken zijn later goed te gebruiken voor bijvoorbeeld cupcakes en andere (thema) taarten

U kunt aan deze workshop deelnemen ook als u nog geen ervaring heeft met taarten decoreren.

Duur van deze workshop is ± 2,5 a 3 uur.

Datum: woensdag 27 november 2024
Start: 19:00 uur (inloop vanaf 18:50 uur)
Kosten: €52,50 pp
Locatie: Rietvelddreef 58, Barendrecht. (beneden naast de garage aanbellen)

*entree is beneden naast de garage

Inschrijven kan alleen via de webshop!

* eventueel toiletgebruik is niet op dezelfde verdieping (1 trap omhoog)

Maandag 2 december: Sinterklaas drip taart workshop

U leert tijdens deze workshop hoe u een 15 cm Ø taart vult en afsmeert. Voor de vulling kan er gekozen worden uit een swiss meringue vanillecrème, kruidnootjescrème, een jam of banketbakkersroom. Voor het afsmeren van de taart mag u de swiss meringue vanillecrème zelf kleuren. Deze taart is 15 cm Ø maar wel hoger zodat we een mooie chocolade drip langs de taart kunnen maken.

Qua aankleding krijgt u een chocolade letter S welke nog gedecoreerd mag worden met bijvoorbeeld sprinkels. Daarna is het Sinterklaas snoepgoed, kruidnootjes en chocolade aan de beurt. Eventueel marsepeinen peentjes ter decoratie zelf maken mag natuurlijk ook 😉

U kunt aan deze workshop deelnemen ook als u nog geen ervaring heeft met taarten decoreren.

Duur van deze workshop is ± 2,5 a 3 uur.

Datum: maandag 2 december 2024
Start: 19:00 uur (inloop vanaf 18:50 uur)
Kosten: €52,50 p.p.
Locatie: Rietvelddreef 58, Barendrecht. (in een woonwijk)

*entree is beneden naast de garage

Inschrijven kan alleen via de webshop!

De workshop wordt u aangeboden inclusief alle ingrediënten, gebruik van materialen, koffie, thee en een zoethoudertje.

* eventueel toiletgebruik is niet op dezelfde verdieping (1 trap omhoog