basis taartworkshop

Mocht u voor 2024 een datum voor een (bedrijfs -of eigen groep) workshop willen reserveren dan kunt u een mail sturen naar info@ stukjetaart.nl

De Sinterklaas en Kerst workshops staan in de webshop! De informatie staat ook hieronder.

BASIS TAARTWORKSHOP

Tijdens deze workshop leert u de basis van het taart decoreren. Er zal geleerd worden een taart met een doorsnede van 17 cm door te snijden, te vullen, te bekleden en te decoreren. De vulling zal bestaan uit een jam en banketbakkersroom en de bekleding is met swiss meringue vanilecréme en marsepein of fondant. De marsepein/fondant mag u zelf in elk gewenste kleur kleuren. Hierna kan er naar vrijheid met marsepein/fondant, diverse uitstekers en malletjes gedecoreerd worden. Tot slot gaat uw taart in een taartdoos mee naar huis. Aan het einde van de workshop gaat u met een mooie en lekkere taart in een taartdoos naar huis, maar natuurlijk ook met voldoende informatie en tips om thuis aan de slag te gaan.

Bent u niet in de gelegenheid de taart direct op te eten (wat wel heel moeilijk te weerstaan is…), dan kunt u deze zonder problemen invriezen. Haal de taart een dag van tevoren uit de vriezer en laat hem rustig ontdooien in de taartdoos in de koelkast.

Deze workshop wordt ook geregeld geboekt als bedrijfsworkshop, familie-uitje of vrijgezellenfeestje!

Duur van deze workshop is ± 3 uur.

De kosten van deze workshop zijn €47,50 p/p. (bij 4+ personen)

De workshop wordt u aangeboden inclusief alle ingrediënten, gebruik van materialen, koffie, thee en een zoethoudertje.

Heeft u een eigen groep(je) met een gewenste datum, neem dan contact op via het contactformulier of stuur een e-mail aan info@stukjetaart.nl.

Sinterklaas workshops

Dinsdag 28 november: Dé zak van Sinterklaas

De taart is zeer goed in te vriezen tot 5 december!

U leert tijdens deze workshop hoe u een bolvormige taart van 20 cm Ø taart vult en afsmeert. Voor de vulling kan er gekozen worden uit een swiss meringue vanillecrème, kruidnootjescrème, aardbeienjam en banketbakkersroom. De taart wordt bekleed met marsepein welke u zelf mag kleuren en waarmee we de taart in een zak zullen transformeren.

Hierna worden de peentjes, cadeautjes en andere details met de hand gemaakt. Maar er kan ook naar vrijheid met behulp van diverse Sint uitstekers en malletjes gedecoreerd worden.Aan het einde van de workshop gaat u met een mooie en lekkere Sinterklaas taart naar huis, maar natuurlijk ook met voldoende informatie en tips om thuis aan de slag te gaan.

De taart kunt u zonder problemen invriezen. Haal de taart een dag van tevoren uit de vriezer en laat hem rustig ontdooien in de taartdoos in de koelkast.

U kunt aan deze workshop deelnemen ook als u nog geen ervaring heeft met taarten decoreren.

Deze workshops worden aangeboden inclusief alle ingrediënten, gebruik van materialen, taartdoos, koffie, thee en een zoethoudertje

Duur van deze workshop is ± 3 uur.

Datum: dinsdag 28 november 2023
Start: 19:00 uur (inloop vanaf 18:50 uur)
Kosten: €49,50 pp
Locatie: Rietvelddreef 58, Barendrecht. (beneden naast de garage aanbellen)

eventueel toiletgebruik is niet op dezelfde verdieping (1 trap omhoog)

Zaterdag 2 december: Sinterklaas Drip taart workshop

U leert tijdens deze workshop hoe u een 15 cm Ø taart vult en afsmeert. Voor de vulling kan er gekozen worden uit een swiss meringue vanillecrème, kruidnootjescrème, aardbeienjam en banketbakkersroom. Voor het afsmeren van de taart mag u de swiss meringue vanillecrème zelf kleuren. Deze taart is 15 cm Ø maar wel hoger zodat we een mooie chocolade drip langs de taart kunnen maken.

Qua aankleding krijgt u een chocolade letter S welke nog gedecoreerd mag worden met bijvoorbeeld sprinkels. Daarna is het Sinterklaas snoepgoed, kruidnootjes en chocolade aan de beurt. Eventueel marsepeinen peentjes ter decoratie zelf maken mag natuurlijk ook 😉

U kunt aan deze workshop deelnemen ook als u nog geen ervaring heeft met taarten decoreren.

Deze workshops worden aangeboden inclusief alle ingrediënten, gebruik van materialen, taartdoos, koffie, thee en een zoethoudertje

Duur van deze workshop is ± 3 uur.

Datum: zaterdag 2 december 2023
Start: 13:00 uur (inloop vanaf 12:50 uur)
Kosten: €49,50 pp
Locatie: Rietvelddreef 58, Barendrecht. (beneden naast de garage aanbellen)

eventueel toiletgebruik is niet op dezelfde verdieping (1 trap omhoog)

kerstworkshop

Zaterdag 16 december: Dé foute kersttrui taart workshop

De taart is zeer goed in te vriezen tot 1e, 2e of 3e kerstdag!

We gaan tijdens deze taartworkshop lekker “over the top” en “heerlijk fout”!

U leert tijdens deze workshop hoe u een taart in de vorm van een trui van vult en afsmeert. De taart wordt bekleed met marsepein welke u zelf mag kleuren en waarmee we de taart de basis van de trui zullen geven.

Hierna gaan we lekker over the top!! Met behulp van verschillende kerst en winterse uitstekers en malletjes kan de truit aangekleed worden. Eigen creativiteit is natuurlijk ook altijd mogelijk.

Aan het einde van de workshop gaat u met een foute maar heerlijke kersttaart naar huis, maar natuurlijk ook met voldoende informatie en tips om thuis aan de slag te gaan.

De taart kan problemen worden ingevroren voor de kerstdagen. Haal de taart een dag van tevoren uit de vriezer en laat hem rustig ontdooien in de taartdoos in de koelkast.

U kunt aan deze workshop deelnemen ook als u nog geen ervaring heeft met taarten decoreren.

Deze workshops worden aangeboden inclusief alle ingrediënten, gebruik van materialen, taartdoos, koffie, thee en een zoethoudertje

Duur van deze workshop is ± 3 uur.

** ps komt u ook in een foute kerstoutfit??

Datum: zaterdag 16 december 2023
Start: 13:00 uur (inloop vanaf 12:50 uur)
Kosten: €49,50 pp
Locatie: Rietvelddreef 58, Barendrecht. (beneden naast de garage aanbellen)

eventueel toiletgebruik is niet op dezelfde verdieping (1 trap omhoog)

Dinsdag 19 december 2023: Kerstkrans taartworkshop : VOL!

Mocht u op de reservelijst willen stuur dan een mail naar info@stukjetaart.nl

De taart is zeer goed in te vriezen tot 1e of 2e kerstdag!

Het biscuit is gebakken in de vorm van een donut en zullen we 1 keer vullen en daarna licht afsmeren (crumb coating) met swiss meringue vanillecreme.

Hierna mag de swiss meringue vanillecreme zelf gekleurd worden om met verschillende spuittechnieken de taart op de spuiten. Hiermee onstaat het effect van een krans. Dit kan in kleurtinten, maar een uitbundige krans met verschillende kleuren kan natuurlijk ook.

Met sprinkels, snoepgoed, chocolade. kleine fondant decoraties etc. kan de krans verder gedecoreerd en opgemaakt worden. De taart zal een doorsnede hebben van 25 cm, met een gat in het midden 😉 Goed voor ongeveer 15 personen.

ps. deze spuittechnieken zijn later goed te gebruiken voor bijvoorbeeld cupcakes en andere (thema) taarten

Inschrijving is niet meer mogelijk.

Mocht u op de reservelijst willen stuur dan een mail naar info@stukjetaart.nl

Tijdstip: 19:00 – 22:00 uur
Kosten: €49,50
Locatie: Rietvelddreef 58, Barendrecht. (beneden naast de garage aanbellen)

De inloop is vanaf €18:50 uur

U kunt aan deze workshop deelnemen ook als u nog geen ervaring heeft met taarten decoreren.

Deze workshops worden aangeboden inclusief alle ingrediënten, gebruik van materialen, taartdoos, koffie, thee en een zoethoudertje

Tot in december!

Foto: inpressie van de spuittechnieken en decoratie op een (koek) taart.

Drip taartworkshop

U leert tijdens deze workshop hoe u een 15 cm Ø taart vult en afsmeert. De vulling zal bestaan uit swiss meringue vanillecreme, een jam en banketbakkersroom. Voor het afsmeren van de taart mag u de creme zelf kleuren. Deze taart is iets kleiner maar wel hoger zodat we een mooie (gekleurde) drip langs de taart kunnen maken. 

Qua aankleding mag er los worden gegaan met verschillende technieken voor het opspuiten van creme toeven, sprinkels, koekjes, chocolade en kleine snoepjes.

U kunt aan deze workshop deelnemen ook als u nog geen ervaring heeft met taarten decoreren.

Deze workshops worden aangeboden inclusief alle ingrediënten, gebruik van materialen, taartdoos, koffie, thee en een zoethoudertje

Deze workshop kan ook geboekt worden als familie-uitje, vrijgezellenfeestje, babyshower activiteit of bedrijfsuitje.

Duur van deze workshop is ± 3 uur.

De kosten van deze workshop zijn €49,50 p/p. (bij 4+ personen)

De workshop wordt u aangeboden inclusief alle ingrediënten, gebruik van materialen, koffie, thee en een zoethoudertje.

Heeft u een eigen groep(je) met een gewenste datum, neem dan contact op via het contactformulier of stuur een e-mail aan info@stukjetaart.nl.

De foto is een inspiratiefoto

cupcake workshop

Een andere mogelijkheid is om te leren hoe u 8 cupcakes lekker vult en mooi decoreert.

Het decoreren van de cupcakes is met creme en de bijbehorende spuittechnieken. Om daarna aan de slag te gaan met sprinkles, en/of kleine fondant decoraties gemaakt met uitstekers, stamps en malletjes. Tot slot gaan uw mooi versierde cupcakes in een cupcake doosje mee naar huis.

Ook kunt u de cupcakes in een bepaald Thema maken. Denk aan bijvoorbeeld het een babyshower/geboorter, Moederdag, trouwen, Herfst, Sinterklaas, Kerstmis, Winter, Valentijnsdag, etc. Bij de keuze van een thema graag van te voren doorgeven.

Voor de decoratie heeft u de vrije hand, maar er is ook de mogelijkheid om aan de hand van voorbeelden te decoreren. Duur van deze workshop is 1,5 tot 2 uur.

De kosten van deze workshop zijn €35 p.p. (bij 6+ personen) De workshop wordt u aangeboden inclusief alle ingrediënten, gebruik van materialen, koffie, thee en een zoethoudertje.

Deze workshop wordt ook geregeld geboekt als bedrijfsworkshop, familie-uitje of vrijgezellenfeestje!

Heeft u een eigen groep(je) met een gewenste datum, neem dan contact op via het contactformulier of stuur een e-mail aan info@stukjetaart.nl

kinder workshops

Boltaartje

Tijdens deze workshop leren de kinderen een klein boltaartje van 12 cm doorsnede te vullen, te bekleden en te decoreren.

De vulling zal bestaan uit aardbeienjam, chocoladecrème en/of banketbakkersroom en de bekleding is met vanille botercrème en marsepein. De marsepein mogen de kinderen zelf in elk gewenste kleur mengen. Hierna kan er naar vrijheid met marsepein, diverse uitstekers, malletjes en niet te vergeten de eetbare pareltjes en glans en glitters gedecoreerd worden. Het boltaartje gaat in een taartdoosje mee naar huis.

Duur van deze workshop is 2 uur.
De kosten van deze workshop zijn €115 voor een groepje van 6 kinderen. Elk extra kind is €17,50

excl. vervoerskosten (retour)

Deze workshop wordt gegeven op uw eigen gewenste datum én locatie. Het groepje moet minimaal uit 6 deelnemers bestaan.

 

Tiener workshop

Tijdens deze workshop leren de kinderen kleine taart van 15 cm doorsnede te vullen, te bekleden en te decoreren.

De vulling zal bestaan uit aardbeienjam en banketbakkersroom en de bekleding is met vanille botercrème en marsepein. De marsepein mogen de kinderen zelf in elk gewenste kleur mengen. Hierna kan er naar vrijheid met marsepein, diverse uitstekers, malletjes en niet te vergeten de eetbare pareltjes en glans en glitters gedecoreerd worden. Het taartje gaat in een taartdoos mee naar huis.

Duur van deze workshop is 2 uur.
De kosten van deze workshop zijn €30 per kind

excl. vervoerskosten (retour)

Deze workshop wordt gegeven op uw eigen gewenste datum én locatie.Het groepje moet minimaal uit 6 deelnemers bestaan.

 

Cupcakes & Koekjes

Tijdens deze zoete workshops zullen de kinderen leren hoe de 4 cupcakes eenvoudig gevuld kunnen worden met jam of vanille botercrème. De kinderen mogen zelf de bekleding en de decoraties met voor gekleurde marsepein, diverse uitstekers, reliëfmatjes/rollers, malletjes, pareltje, glans en glitters voor hun rekening nemen.

Het laatste geldt natuurlijk ook voor de 4 voorgebakken koeken welke naar vrijheid gedecoreerd mogen worden. De koeken kunnen eventueel aan een thema verbonden worden (bijvoorbeeld: prinses, fashion, dieren etc.) De versierde cupcakes en de koekjes gaan in een taartdoosje mee naar huis

Duur van deze workshop is 1,5 tot 2 uur.
De kosten van deze workshop zijn €19,50 per kind

excl. vervoerskosten (retour)

Deze workshop wordt gegeven op uw eigen gewenste datum én locatie. Het groepje moet minimaal uit 6 deelnemers bestaan.