valentijn workshops

Inspiratiefoto’s wat er zoal mogelijk is qua decoratie met de spuittechnieken: Lambeth stijl

Maandag 10 februari 2025: Valentijn Lambeth taartworkshop 

De taart is prima in te vriezen tot Valentijnsdag!

De Lambeth trend komt uit de 19e-eeuwse Engelse taartdecoratie, welke bedacht is door Joseph Lambert: sierlijke versieringen/ decoraties door middel van verschillende spuittechnieken. Tijdens deze workshop leer je de basis van de Lambeth techniek.

Het biscuit is gebakken in de vorm van een hart en zullen we vullen en daarna licht afsmeren (crumb coating) met swiss meringue vanillecrème.

Hierna mag de swiss meringue vanillecrème zelf gekleurd worden om met een strakkere crème laag rondom de taart te maskeren. Hierna kan er met verschillende spuittechnieken de taart opgespoten worden.  Dit kan in verschillende kleurtonen, maar een uitbundige hart met verschillende kleuren kan natuurlijk ook.

Met sprinkels en decoraties kan het hart verder gedecoreerd en opgemaakt worden. De taart zal een doorsnede hebben van ± 15 cm en ongeveer 10 cm hoog zijn. Goed voor zo’n 8 – 10 personen.

ps. deze spuittechnieken zijn later goed te gebruiken voor o.a. cupcakes en andere (thema) taarten

Duur van deze workshop is ± 3 uur.

Inschrijving en betaling is via de webshop

Datum: Maandag 10 februari 2025
Start: 19:00 uur (inloop vanaf 18:50 uur)
Kosten: €52,50 p.p.
Locatie: Rietvelddreef 58, Barendrecht. (entree beneden naast de garage)

* eventueel toiletgebruik is niet op dezelfde verdieping (1 trap omhoog)

U kunt aan deze workshop deelnemen ook als u nog geen ervaring heeft met taarten decoreren.

Deze workshops worden aangeboden inclusief alle ingrediënten, gebruik van materialen, taartdoos, koffie, thee en een zoethoudertje

Tot in februari!

Donderdag 13 februari 2025: Valentijn drip taartworkshop

U leert tijdens deze workshop hoe u een 15 cm Ø taart vult en afsmeert. De vulling zal bestaan uit swiss meringue vanille of chocoladecrème, een jam en banketbakkersroom. Voor het afsmeren van de taart mag u de crème zelf kleuren. Deze taart is iets kleiner van doorsnede, maar wel hoger zodat we een mooie (gekleurde) chocolade drip langs de taart kunnen maken.

Qua aankleding mag er naar eigen vrije keuze gedecoreerd worden met een kleine donut, sprinkles, koekjes, chocolaatjes, kleine snoepjes en het opspuiten van crème toefjes.

U kunt aan deze workshop deelnemen ook als u nog geen ervaring heeft met taarten decoreren.

Deze workshops worden aangeboden inclusief alle ingrediënten, gebruik van materialen, taartdoos, koffie, thee en een zoethoudertje

Duur van deze workshop is ± 3 uur.

Inschrijving en betaling is via de webshop

Datum: Donderdag 13 februari 2025
Start: 19:00 uur (inloop vanaf 18:50 uur)
Kosten: €52,50 p.p.
Locatie: Rietvelddreef 58, Barendrecht. (entree beneden naast de garage)

*eventueel toiletgebruik is niet op dezelfde verdieping (1 trap omhoog)

U kunt aan deze workshop deelnemen ook als u nog geen ervaring heeft met taarten decoreren.

Deze workshops worden aangeboden inclusief alle ingrediënten, gebruik van materialen, taartdoos, koffie, thee en een zoethoudertje

Tot in februari!