kerst workshops

Dinsdag 17 december 2024: Dé foute kersttrui taart (basis) workshop

De taart is zeer goed in te vriezen tot 1e, 2e of 3e kerstdag!

We gaan tijdens deze taartworkshop lekker “over the top” en “heerlijk fout”!

U leert tijdens deze workshop hoe u een taart in de vorm van een trui van vult en afsmeert. De taart wordt bekleed met marsepein welke u zelf mag kleuren en waarmee we de taart de basis van de trui zullen geven.

Hierna gaan we lekker over the top!! Met behulp van verschillende kerst en winterse uitstekers en malletjes kan de trui aangekleed worden. Eigen creativiteit is natuurlijk ook altijd mogelijk.

Aan het einde van de workshop gaat u met een foute maar heerlijke kersttaart naar huis, maar natuurlijk ook met voldoende informatie en tips om thuis aan de slag te gaan.

De taart kan problemen worden ingevroren voor de kerstdagen. Haal de taart een dag van tevoren uit de vriezer en laat hem rustig ontdooien in de taartdoos in de koelkast.

U kunt aan deze workshop deelnemen ook als u nog geen ervaring heeft met taarten decoreren.

Duur van deze workshop is ±  3 uur.

Datum: dinsdag 17 december 2024
Start: 19:00 uur (inloop vanaf 18:50 uur)
Kosten: €52,50 p.p.
Locatie: Rietvelddreef 58, Barendrecht. (in een woonwijk)

*entree is beneden naast de garage

Inschrijven kan alleen via de webshop!

De workshop wordt u aangeboden inclusief alle ingrediënten, gebruik van materialen, koffie, thee en een zoethoudertje.

* eventueel toiletgebruik is niet op dezelfde verdieping (1 trap omhoog)

Deze workshop kan ook geboekt worden als familie-uitje, vrijgezellenfeestje, babyshower activiteit of bedrijfsuitje. (bij 5+ personen)

Heeft u een eigen groep(je) met een gewenste datum, neem dan contact op via het contactformulier of stuur een e-mail aan info@stukjetaart.nl.

Zondag 22 december 2024 Kerstkrans (toeven) taartworkshop

De taart is zeer goed in te vriezen tot 2e of 3e kerstdag!

Het biscuit is gebakken in de vorm van een donut en zullen we 1 keer vullen en daarna licht afsmeren (crumb coating) met swiss meringue vanillecrème.

Hierna mag de swiss meringue vanillecrème zelf gekleurd worden om met verschillende spuittechnieken de taart op de spuiten. Hiermee ontstaat het effect van een krans. Dit kan in kleurtinten, maar een uitbundige krans met verschillende kleuren kan natuurlijk ook.

Met sprinkels, snoepgoed, chocolade. kleine fondant decoraties etc. kan de krans verder gedecoreerd en opgemaakt worden. De taart zal een doorsnede hebben van 25 cm, met een gat in het midden 😉 Goed voor ongeveer 15 personen.

ps. deze spuittechnieken zijn later goed te gebruiken voor bijvoorbeeld cupcakes en andere (thema) taarten

Tijdstip: 14:00 uur (inloop 13:50 uur)
Kosten: €52,50
Locatie: Rietvelddreef 58, Barendrecht. (beneden naast de garage aanbellen)

*entree is beneden naast de garage

Inschrijven kan alleen via de webshop!

De workshop wordt u aangeboden inclusief alle ingrediënten, gebruik van materialen, koffie, thee en een zoethoudertje.

* eventueel toiletgebruik is niet op dezelfde verdieping (1 trap omhoog)

U kunt aan deze workshop deelnemen ook als u nog geen ervaring heeft met taarten decoreren.

Tot in december!